تاریخ انتشار : سه شنبه 13 مهر 1395 - 17:57
کد خبر : 5614

بروجردی از انجام اقدامات اولیه برای ساخت «تلفن مصون ملی» خبر داد تلفن همراه مسئولان «امن» می شود؟

بروجردی از انجام اقدامات اولیه برای ساخت «تلفن مصون ملی» خبر داد تلفن همراه مسئولان «امن» می شود؟

جارستان-روز گذشته رئیس کمیسیون امنیت ملی از انجام اقدامات اولیه برای ساخت «تلفن مصون ملی» خبر داد. تلفنی که قرار است جایگزین گوشی های فعلی برخی مسئولان شود و با عرضه آن، استفاده برخی مسئولان از گوشی های هوشمند ممنوع می شود. روز گذشته رئیس کمیسیون امنیت ملی از انجام اقدامات اولیه برای ساخت «تلفن

جارستان-روز گذشته رئیس کمیسیون امنیت ملی از انجام اقدامات اولیه برای ساخت «تلفن مصون ملی» خبر داد. تلفنی که قرار است جایگزین گوشی های فعلی برخی مسئولان شود و با عرضه آن، استفاده برخی مسئولان از گوشی های هوشمند ممنوع می شود.


روز گذشته رئیس کمیسیون امنیت ملی از انجام اقدامات اولیه برای ساخت «تلفن مصون ملی» خبر داد. تلفنی که قرار است جایگزین گوشی های فعلی برخی مسئولان شود و با عرضه آن، استفاده برخی مسئولان از گوشی های هوشمند ممنوع می شود.

، علاءالدین بروجردی که دیروز پس از بازدید از مرکز فرماندهی پلیس فتا با خبرنگاران سخن می گفت، تاکید کرد: « شنود یا سرقت اطلاعات از مسائل روزمره است و دشمن به دنبال کسب اطلاعات و تخلیه اطلاعات است.» به گزارش فارس او در این باره تصریح کرد: « به دنبال تولید یک تلفن ملی ایمن و مصون برای مسئولان هستیم و به سرعت باید این اقدام صورت گیرد چون تلفن های هوشمند تهدید محسوب می شوند.» بروجردی همچنین گفت که پس از طراحی «تلفن مصون ملی» استفاده از تلفن های هوشمند برای مسئولان ممنوع خواهد شد. وی همچنین در پاسخ به این سوال مبنی بر این که این ممنوعیت شامل کدام مسئولان می‌شود؟ گفت: با اجرایی شدن طرح تلفن ملی مصون درباره این مسئولان نیز صحبت خواهد شد.
سردار جلالی: در وزارت دفاع فاز یک امن سازی گوشی هوشمند را آماده کردیم
همچنین سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل در حاشیه نخستین کنفرانس پدافند غیرعامل در پاسخ به تسنیم درباره ضوابط ممنوعیت استفاده مسئولان کشور از گوشی های هوشمند اظهار کرد: سازمان پدافند غیرعامل دستورالعملی درباره نحوه استفاده از گوشی های هوشمند را به مدیران دستگاه های مختلف ابلاغ کرده است. وی ادامه داد: این دستورالعمل به معنای آن نیست که مسئولان دستگاه‌ها از گوشی هوشمند استفاده کنند یا نکنند بلکه این دستورالعمل بر نحوه استفاده گوشی های هوشمند تاکید دارد. جلالی تصریح کرد: «به عنوان مثال در فضاهایی که اطلاعات طبقه‌بندی شده جابه‌جا می‌شود یا این که اطلاعات خاصی وجود دارد، گوشی های هوشمند نباید استفاده شود. مهم ترین موضوع این است که هر گوشی هوشمندی می‌تواند ۱۲ درصد اطلاعات کاربر را در اختیار بگیرد که اثر انگشت، قرنیه چشم، شنود صوتی، دسترسی به پیام ها، دسترسی به عکس، یافتن دفترچه تلفن کاربر و مکان‌یابی جغرافیایی کاربر بخشی از این آسیب هاست.» سردار جلالی با اشاره به آیین‌نامه ابلاغ شده به دستگاه‌های مختلف گفت: در این آیین‌نامه تاکید شده که چه سطوحی از مدیران دستگاه‌ها نباید از تلفن‌های هوشمند استفاده کنند یا کنترل گوشی های هوشمند در جلسات نیز یکی دیگر از برنامه‌های مدنظر است. وی اعلام کرد: در بخش وزارت دفاع، فاز یک امن‌سازی گوشی هوشمند را آماده کردیم و در یک فاصله زمانی نزدیک اجرایی خواهد شد.
موانع استفاده از تلفن مصون ملی در ایران
یکی از پیش زمینه های طراحی «تلفن مصون ملی» یا «تلفن امن» طراحی سیستم عامل این نوع گوشی است. این مسئله آن قدر مهم است که یک سایت تخصصی در زمینه فناوری تلفن همراه در ایران، روز گذشته پس از اظهارات بروجردی نوشت: «برای ساخت گوشی‌های هوشمند داخلی ایمن باید سیستم‌عامل داخلی تولید شود وگرنه تولید گوشی‌‌هوشمند در کشور با استفاده از سیستم‌عامل‌های موجود همچون اندروید هیچ فرقی با ورود گوشی‌های هوشمند دیگر به کشور ندارد.» سایت زومیت در نهایت نتیجه گرفت: «در زمینه تولید سیستم‌عامل‌های داخلی برای رایانه رومیزی پروژه‌های تعریف شده در کشور شکست خورده و به نظر می‌رسد توان تولید سیستم‌عامل‌های همراه در کشور وجود ندارد.» با این حال جست و جو درمیان دستاوردهای بومی حوزه سایبری نشان می دهد که وزارت دفاع در آذرماه ۱۳۹۲ در جریان رونمایی از ۱۲ محصول بومی فناورانه در حوزه سایبری، از «تلفن همراه امن» که توسط شرکت صاایران ساخته شده نیز رونمایی کرده بود. همان زمان سردار دهقان وزیر دفاع درباره «تلفن همراه امن» گفته بود: «از آن جا که از عمده ترین دغدغه ها و نیازهای کاربران تلفن همراه ، امنیت ارتباطات و شنود نکردن مکالمات آنان است ،این محصول می تواند با ایجاد امنیت کامل و پایدار جلوی هرگونه مخاطره امنیتی و شنود را بگیرد.» به این ترتیب به نظر می رسد در زمینه طراحی یک تلفن همراه امن، دست کم برای استفاده مسئولان کشور اقدامات جدی در حال انجام شدن است.
مسئولان ایرانی از چه گوشی هایی استفاده می کنند؟
خبرگزاری تسنیم چندی قبل به نقل از سایت خبرایرانی در گزارشی نوشته بود که مسئولانی همچون نعمت زاده وزیر صنعت و معدن، قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، طیب نیا وزیر اقتصاد و ربیعی وزیر کار از گوشی های ساخت اپل، رحمانی فضلی وزیر کشور، محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه و محمود واعظی وزیر ارتباطات از گوشی های مدل سامسونگ و علی اکبر صالحی از گوشی سونی استفاده می کنند. اکنون باید دید آیا اقدامات انجام شده برای طراحی تلفن همراه بومی می تواند مسئولان کشور را به کنار گذاشتن گوشی های اپل و سامسونگ و … شان ترغیب کند؟

 خراسان

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.